En dag här.

En vanlig dag här är väldigt simpel.
08.00 Fodring
09.00 Hästar i skrittmaskin, mockning (halm, hata halm.)
Frukost
11.00 Arbete med hästar
14.00 Lunch
16.00 Fixa hästarna som är kvar
18.00 Fodring
Tiderna och mängd arbete varierar ganska mycket, men som ni ser, jag sliter ju inte direkt ut mig här, haha ; p

Underbarn

Är förresten väldigt imponerad av den 3åriga hingsten vi har här. Han är hur lugn och tillgiven som helst, varken unghästig eller hingstig alls.

Ivo red den för tredje gången i måndags, första gången jag såg det. Då galopperade han runt i båda varven, red snett igenom och liknande. I förrgår gjorde den galoppombyte när dom bytte varv och igår hoppades den uppsuttet 1m. Hur cool som helst. Bara gör allt, utan konstigheter. Den är smart den där lilla bebisen.

Nu har jag lite väl tråkigt så nu ska jag gå ut och krama lite på alla hästar. Tänkte busa lite med fölis också, den är så himla liten, mjuk och gullig :)

Festa på bulgariskt vis.

Lite för många vodka/tranbärsdrinkar igår resulterar i huvudvärk, slöhet och inget jobb idag. Hästarna får ledigt och vi får ledigt. Så kan det gå ibland.
Hade en sjukt rolig kväll iallafall och folket här är verkligen helt underbara.
Nu behöver jag ta en dusch, sen äta något. Och sova. Och springa. Och lite mer. Typ.

Två snela hestar hoppade.

Idag har jag hoppat två hästar. Först Quinlan, en sexårig skimmelvalack och efter det Chunky, en mörkbrun sjuårig hingst. Har fått många tips och råd hur jag ska göra, och även påpekningar om vad jag borde ändra på. Mycket bra att ta med sig. Kändes bra över det hela, men det är alltid svårt det där med att hitta avstånd och rätt rytm tycker jag, men när det några gånger stämmer så känns allt riktigt bra.
Har varit och handlat i över två timmar i världens största mataffär också. Nu blir det grillning, familjens vänner från Paris är här. God mat och lite drinkar väntar. Over and out.

Busbusbushäst

Att rida över en äng i full galopp med ett hackamore resulterar i ett antal bocksprång och ingen kontroll.
Nu vet ni det.
Men kul var det, skrattade så att tårarna rann!

Tre hästar ridna.

I morse frågade Vlado om jag inte ville följa med honom en sväng ut i skogen. Visst, tänkte jag.. Skritt längs en liten väg i 20 min sen gå hem igen, så som det brukar vara. Inte alls var det så, bara 10 min från här är en hel skog med anordnade ridvägar. Vi var ute 1,5timme och hade superkul, galopperade massa och bara busade!

Efter det hoppade jag en av hingstarna. Det gick väldigt bra i början, sen tänkte jag lite för mycket och då blev det lite värre, inte superdåligt men ändå inte bra. Om man bara kunde rida utan att tänka för mycket hela tiden.... Fick iallafall till ett par bra rundor och kombinationen (som jag alltid annars har problem med) gick super. Fin och söt häst.
Jag red den mörkgråa (ingen aning om namnet) en stund på eftermiddagen också. En lite lat men väldigt häftig häst. Eftersom man kan driva ända från början är den väldigt lätt att få att jobba bra. Och den är ganska samarbetsvillig också.
Ett problem jag har dock är att svänga, supersvårt är det på de här hästarna. Är van att göra lite för mycket (lite samma sak när man fattar galopp) så hästarna får lite kollaps i hjärnan när jag gör många saker samtidigt. Har redan blivit mycket bättre, men det är bara att öva och känna vidare.
Nu är det BBQ-evening som gäller vilket betyder endast grillat kött och öl. Det blir bra. Bor ju med ett gäng ungkarlar, vad ska man förvänta sig liksom? ; D

När man inte kan hålla sig borta...

När man inte är hemma är en blogg bra. Ni kan se vad jag gör om ni vill, och jag skriver vad jag gör till dom som vill läsa.
Är iallafall i Tyskland igen, så går det när man inte kan hålla tassarna borta... haha!

Hjälper min kompis här nere, han hade det lite för stressigt nu under sommaren och frågade mig om hjälp. Jag behövde tänka ca 10 min innan jag bestämde mig, tog lite extraledigt från jobbet och bokade flygbiljett.
Har varit i Tyskland sen i måndags, täcling tisdag-söndag där jag mötte många nya, fina vänner. Igår och idag har jag ridit lite här på gården, fyra igår och två idag. Ivo gav mig en hopplektion som jag är både väldigt nöjd och väldigt missnöjd med. Träning i övermorgon igen.
Mer ingående kommer väl sen...

RSS 2.0